ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ (902 ΣΚΙΤΣΑ !!!) ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ, ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

Σκίτσο Μητράκη

Ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, έχει την μεγάλη ικανοποίηση να ανακοινώσει ότι εφέτος υπήρξε ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ (902 ΣΚΙΤΣΑ !!!) ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ, του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων (Αρ. Απόφασης 180/14) διοργανώνει ο ΣΕΠΟΚΕ (στο Καλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων ΚΕΔΙΚ, 17-18/12/2016) σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα, στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ο Πανελλήνιος αυτός Διαγωνισμός, μαζί με σημαντικές παράλληλες Εκδηλώσεις (Σεμινάριο Σκίτσου, Μαθήματα Σκάκι, Εκθέσεις, Διαλέξεις, Τιμητικές Βραβεύσεις κλπ) είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ΕΣΟ (Αρ. Απόφασης 94124/27-09-14) και έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή για όλες και όλους. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ-ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ενώ ουσιαστική είναι και η στήριξή του μέσω σχετικών Εγκυκλίων (Νο Φ.14/169/146697/Δ1-12/9/16 και Νο Ζ1/151970-19/9/16) του Υπουργείου Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων (με άμεσο αποτέλεσμα την εσωτερική ενημέρωση Πανελλαδικά όλων των Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων-Ανωτέρω και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Δημοσίων και Ιδιωτικών).

Διαμέσου της αναλυτικής εξέτασης όλων αυτών των 902 σκίτσων, είναι εξαιρετικά συγκινητική η διαπίστωση, ότι (Πανελλαδικά) τόσα Σχολεία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Ιδιώτες- Επαγγελματίες Σκιτσογράφοι – Γελοιογράφοι – Ζωγράφοι, έμαθαν λεπτομέρειες για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και συνέθεσαν Δημιουργίες για το θέμα αυτό.

Η μεγάλη αύξηση των έργων (902 εφέτος από 420 που ήταν πέρυσι), δεικνύει ότι ο ετήσιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σκακιστικού Σκίτσου, έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει Θεσμός στα Πολιτιστικά – Κοινωνικά και Καλλιτεχνικά Δρώμενα της Ελλάδας.

Η κρίση και η ταξινόμηση των 902 σκίτσων, θα αρχίσει να συστηματοποιείται Δευτέρα 5/12/2016 (ώρα 17.00, στα γραφεία της οικίας του Προέδρου του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων Επαρχίας Ν. Ραζή), σε κοινή σύσκεψη της αντίστοιχης Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΣΕΠΟΚΕ.

Σχετικές δημοσιεύσεις