ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ

skitso1

Ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, έχει την μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να ανακοινώσει, πως έχει πραγματικά σημειωθεί ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ, που θα επιτελεστεί στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων, 17-18 Δεκεμβρίου 2016.

Ο Διαγωνισμός είναι ενταγμένος στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων, στηρίζεται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και διαδόθηκε χάρις και στις σχετικές Εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας/Έρευνας και Θρησκευμάτων σε όλα τα Δημοτικά/Γυμνάσια/Λύκεια (Ιδιωτικά και Δημόσια) καθώς και ΑΤΕΙ και Πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ενημέρωσης τόσο για το Ολοκαύτωμα, όσο και για τα Καλάβρυτα γενικότερα.

Ήδη την 1η Νοεμβρίου 2016, είχαν ‘καταφθάσει’ 128 (!!!) δημιουργίες (σκίτσα), ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ασπρόμαυρου έργου για τον Διαγωνισμό, έχει οριστεί η 21η Νοεμβρίου. Εκτίμηση των Διοργανωτών είναι ότι εφέτος θα ξεπεραστούν οι περσινές 420 συμμετοχές. Η Διοργάνωση, έχει την δυναμική να γίνει θεσμός στα Πολιτιστικά Δρώμενα της Ελλάδας. Είναι μια ακόμη απόδειξη το τί μπορεί να πετύχουν οι Άνθρωποι όταν πιστεύουν και μοχθούν για το κοινό καλό.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις